El Corpus Culinari del Garraf

 un receptari posat al dia

Al Garraf l’estratègia de turisme gurmet té en compte els professionals i els establiments de la restauració però també troba un bon argument en el llegat culinari, molt accentuat per la seva condició mediterrània i per la tradició dels mariners i els seus ranxos a bord.

Amb la idea de compilar aquelles receptes de sempre i aquelles creacions més recents elaborades amb productes de l’entorn més proper, es proposa la realització d’un receptari que aplegui el patrimoni culinari i alhora la cultura gastronòmica de la comarca del Garraf.

S’editarà un volum en format imprès (llibre) i també en versió digital; aquesta s’actualitzarà de manera continuada, amb ampliacions i esmenes.

Les receptes provindran de la tradició culinària de l’entorn però també hi tindran cabuda receptes innovadores que en la seva elaboració tinguin en compte productes autòctons o de proximitat. En tots els casos seran procediments posats al dia i ingredients que es trobin al mercat.

Les receptes es proposaran per part dels xefs de la comarca, que hauran d’acreditar que la recepta en qüestió forma part de la carta del seu establiment, si més no, des de fa dos anys. També podran proposar receptes els cuiners i cuineres de tota la vida, de manera que es puguin recollir la cultura transmesa oralment i aquella tradició no documentada.

Abans de la seva publicació, les receptes proposades seran revisades i aprovades per un senat de gastrònoms.

El senat de gastrònoms del Garraf

L’estratègia de turisme gurmet proposa la creació d’un grup d’experts que aportin criteri i bagatge. El compondran un nombre reduït d’entesos en la tradició culinària i la cultura gastronòmica del nostre entorn més proper, com també en les noves tendències.

Aquest senat serà requerit com a ens consultor, particularment en la redacció del corpus culinari però també com a assessor en les qüestions gastronòmiques que tinguin a veure amb l’estratègia del turisme gurmet.

Menú