Una selecció de marques del Penedès seran exponents d’innovació en el 1r Congrés de Màrqueting Gastronòmic de Catalunya, del 28 al 30 d’abril, a Vilanova i la Geltrú.

La jornada inaugural del Gurmet.cat començarà amb les intervencions de Carmel Mòdol, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries de la Generalitat de Catalunya, i Javier Villamayor, coordinador de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona. Amb ells, obriran el Congrés la presidenta de l’Agència NODE Garraf, Rosa Huguet, i la regidora d’Empresa i Innovació de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Conxi Martínez.

Després dels parlaments inicials, la cuinera Carme Ruscalleda farà una ponència centrada en el turisme gastronòmic, acompanyada per Vinyet Capdet, coordinadora del grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques del CETT (UB).

La mateixa tarda del 28 d’abril, a l’auditori de Neàpolis, l’agenda del congrés continuarà amb les aportacions de cinc flagships de la indústria alimentària del Penedès. Per parlar d’innovació en els sectors gastronòmics intervindran Ramon Novell, de Cafès Novell; Josep Ametller, d’Ametller Origen; Mireia Torres, de Família Torres; Albert Cirujeda, de Bombons Cudié, i Sergi López, de La Granja Foods.

Aquesta primera jornada serà oberta a tots els públics, amb inscripció gratuïta. Caldrà reservar plaça amb la major antelació. L’aforament està limitat per la normativa sanitària.

El 1r Congrés de Màrqueting Gastronòmic dedicarà les jornades del 29 i 30 d’abril a tractar temes de màxim interès per al sector, com ara l’exportació de productes alimentaris, l’ecosostenibilitat en els envasos, les tendències del màrqueting i els nous canals de comunicació, l’evolució del canal Horeca, els canvis de model del mercat i del consumidor, el turisme gastronòmic, la salut i els valors gastronòmics i les oportunitats dels petits productors. Aquestes sessions es podran seguir des del mateix auditori i també en modalitat streaming, amb inscripció prèvia.

Per parlar d’aquestes qüestions s’ha rebut confirmació per part de les empreses Caprabo, Blai Peris, Prodeca, La Fageda, Oleum Flumen, Gallina Blanca, Laduc, Grup Horeca, Veritas, Glass Canned Wines, Agrofresc, Damm, Anthesi Lavola, Unilever i Sant Aniol, com també l’agència ACCIÓ i el Clúster Gourmet de Catalunya. La cloenda del programa preveu la ponència de Toni Massanés, director de la Fundació Alícia.

El 1r Congrés de Màrqueting Gastronòmic de Catalunya compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració de l’Escola d’Hostaleria de Sitges, mobles La Fábrica i Jardiland Cubelles. El detall de la programació es troba a l’espai https://www.nodegarraf.cat/1r_gurmet/index.html

Menú